Word oud…

Sta met de auto op de boot (vanaf de overzeese gebiedsdelen) naast een enorme kar met plastic kleed over een bult, die een aanzienlijke hoeveelheid zooi doet vermoeden!
Daarover een net met 28 sjorbanden!
Ik zeg: “Niets meer aan doen! Dat haalt de overkant wel!”
Voor de kar staat een Volvo station. Stamt uit de tijd dat een Volvo station in Gooise contreien (vermeld de nummerplaat) populair was en de 4 x 4 aso-bakken waar de duurzaamheid vanaf druipt nog aan hun opmars moesten beginnen…
De bagageruimte van de Volvo wordt tot het dak toe doeltreffend benut met in laagjes gestouwde slaapzakken, sporttassen, dekens en kussens.
Vakantie gerelateerd spul, dus ‘ze’ zijn op weg naar huis.
Vraag me nu werkelijk af wat er dan nog allemaal in die kar zit??

Mijn nieuwsgierigheid wint het van het advies om tijdens de overtocht in het voertuig(…) te blijven zitten; ik wil weten of mijn vermoeden juist is.
En ja, op de achterbank van de Volvo station (in Royal Blue) zitten de ‘geplande vier kids’.
Het wordt tijd voor een zeven-zits 4 x 4 aso-bak!  Het grut groeit overduidelijk uit de Zweedse degelijkheid, die uit nostalgische overwegingen nog niet wordt ingeruild voor meer ruimte naar Japans inzicht.
Ik ga in de pruttel-stand:
“Mozes, hoeveel zooi heb je nodig voor één week vakantie? Twee dagen eerder vrij van je werk, want alle zooi moet schoon mee en efficiënt gestouwd!
Pfff, vertrek je lekker relaxed! En na een week terug naar huis en gaat al die zooi in omgekeerde volgorde terug de kast in!
Heb je toch minstens een week nodig om bij te komen??”

Terug in de auto schiet in ik in lach! Y vraagt wat er zo leuk is?
“Ik word oud!”, antwoord ik. “Dat weet ik, maar is dat zo leuk?”, vraagt ie.
— om de sfeer luchtig te houden negeer ik even deze rücksichtslose, pijnlijke bevestiging —
“Ik was aan het pruttelen over die lui in de Volvo. Over het gedoe en de zooi om één week vakantie te vieren met vier kinderen!
Maar weet je nog hoe H en ik járen geleden, voor onze vakantie met twee kleine kinderen niet genoeg hadden aan één auto? Dat we toen richting Denemarken vertrokken met twee volgestouwde auto’s en de kinderen shocking klem zaten tussen alle ‘onmisbare’ troep?”
http://www.midlifepleasures.nl/mijmeringen/denemarken-1/

“Als de dag van gister!”, grinnikt Y en lachend halen we samen herinneringen op aan de chaotische toestanden die destijds aan de vakantie van H en mij vooraf gingen!! En dat we zorgeloos en blij idióót veel spullen meenamen!
Voor twee weken vakantie!!…

Word echt oud…

Jeanette

Volg en deel deze blog naar hart-en-lust
Via onderstaande links of op faceboook

Geef een reactie

Your email address will not be published.