De relatiecoach

(mijmering van járen her, héérlijk!)

“Dan heb ik niemand meer om m’n overhemden te strijken” antwoordde hij de relatietherapeut toen ze de eerste sessie opende met de vraag:
“Wat zul je het meeste missen van haar als jullie besluiten niet bij elkaar te blijven?”

Wat doet zo’n antwoord met je zelfbeeld?
Je zou woest het woord ‘huishoudsloof’ op je voorhoofd laten tatoeëren?
Wat zonder afbreekstreepje dan weer niet op één lijn past; ‘sloof’ moet voldoende zijn. Zo word je iedere ochtend als je in de spiegel kijkt, geconfronteerd met één van de belangrijkste skills in je relatie!!

Tegenwoordig heet een therapeut ‘coach’, omdat dat meer het idee geeft van iemand die langs de zijlijn staat met een fluitje en gele of rode kaarten. Beide partners aanmoedigend om toch vooral samen de eindstreep te halen! Tarieven zijn hetzelfde en de resultaten ook.

Je wilt als opstandige sloof gewoon op je kont gaan zitten langs de zijlijn, hopend dat je wederhelft vooral doorloopt en zich niet, zoals je lang —tevergeefs— verwachtte (en naïef koesterde), omdraait om je overeind te helpen.

Als relatiecoach weet je toch na één ‘consult’ wel hoe de vlag ervoor hangt? Waarom dan eindeloze sessies plannen, waarbij (meestal) jij je man ervan moet zien te overtuigen dat het misschien allemaal nog wel goed komt; “Als we onze huiswerkopdrachten maar samen doen!”
Die opmerking over de overhemden is toch duidelijk?

Volgende vraag aan jou zou (moeten) zijn: “Ben je tevreden als huissloof?”
“Nee!”, betekent verwijzing naar een mediator; die zou weten hoe je, zonder elkaar de hersens in te slaan, in goed onderling overleg, je relatie in (relatieve) vrede kunt beëindigen.

“Ja?”, heeft tot gevolg dat je als vrouw toch een aantal individuele gesprekken gaat volgen. Je moet namelijk leren je opstandigheid los te laten en, behalve huissloof zijn, ook op tijd je hoofd te buigen en nederigheid betrachten…

Maar onder het uiterlijk van sloof, woedt je drang naar gelijkwaardigheid, kameraadschap, liefde en voorál respect.
Daarom heb je je eega naar een coach gesleurd!
Niet om te horen wat je eigenlijk al wist.

Het moge duidelijk zijn… het was “Nee!!” (de mediator een brug te ver…)

Jeanette

Volg en deel deze blog naar hart-en-lust
Via onderstaande links of op faceboook

1 reactie

  1. Je zit er weer lekker in Jeanette, super. Dikke kus.

Geef een reactie

Your email address will not be published.