Genaaid…

Gewoon, ge-naaid!!
Niks geen “Néé!” gezegd! Neuh, er gewoon zélf instinken!
Erger: heb me láten naaien!!! Sukkel die ik ben!!
— sukkel is sinds kort mijn geliefde uitdrukking in geval van een buitengewoon onnozel, stom, onverantwoord, aso, onnadenkend tot botweg diepdom persoon. Genderneutraal (voor zover ik weet, maar wie weet dat nog tegenwoordig…) en dus uitermate bruikbaar in mijn dagelijkse vocabulaire —
Buitengewoon onnozel geloofde ik de man op zijn blauwe ogen en slikte wat hij zei voor zoete koek. Kom hem overigens bijna dagelijks tegen!!

Walg van ‘m en waar hij voor staat!

Ok, bovenstaande behoeft uitleg. Probeer een beetje bewust te leven. Voor onszelf en voor de wereld om ons heen. Hap zoveel mogelijk biologisch, maak soep of omelet van restgroentes, heb een laissez faire tuin waar gevleugeld, lopend en kruipend gedierte van geniet, kan me mijn laatste vliegreis nauwelijks herinneren en word me bewuster van wat ik ‘draag’ aan plastics of bestrijdingsmiddelen. Reeds jaren koop ik 5 of 10 liter afwasmiddel, allesreiniger en wasmiddel van Sonett om eindeloos dezelfde flesjes te vullen met milieuvriendelijk product.
Onlangs zelfs voorraadjes voor de camping gemaakt. Niet teveel; vakantie moet niet ontaarden in nodeloos gepoets.

Blijk toch de afwasactiviteiten aldaar te hebben onderschat; afwasmiddel op. Sonett is niet overal te koop dus google ik een goed alternatief bij de supermarkt.
Ineens herinner ik me “Hallo, ik ben Marcel, van Marcel’s Green Soap!” van tv. De commercial waar het belang van een ‘schone’ wereld vanaf druipt.
In het woud van producten zoek ik een ‘geurtje’ (100% etherische olie natuurlijk) wat me aanstaat. Y brengt het gevraagde mee… blijkt het állesreiniger te zijn, ongeschikt voor de afwas.
Ach, af en toe valt hier ook wat te reinigen (voor de liefhebber), dus Marcel mag blijven.

Zit op de plee en bij gebrek aan een boek/wordfeud of sudoku, pak ik Marcel’s fles van 100% gerecycled plastic.
“100% vegan feel-good-cleaning” staat er boven een beestje (iets bedreigds waarschijnlijk) met een bloem in z’n bek. Een dergelijke feel-good overkill had me moeten waarschuwen!
Maar ik geloofde Marcel op z’n blauwe ogen, dus bekijk ik de achterkant.
Oooo My God!! Tijdens het gebruik van deze 100% vegan-feel-good-cleaning moet je OOGBESCHERMING dragen!! En na het werk met dit middel, dien je je handen grondig te wassen!!
Pfffff! Als eczeem-lijer vanaf m’n geboorte zo ongeveer, is Marcel per direct&forever NO-GO!

Voor huis en haard blijf ik bij Sonett.
En voor m’n eigen lijf en leden geloof ik Nella op haar bruine ogen!
In haar webwinkeltje ‘Bij Nella om zeep’ vind ik écht natuurlijke producten waar mijn huid blij van wordt! Feestje om te shoppen en een waar cadeautje als ik het uitpak!

Sinds kort een eigen ‘Nella’s’ lijn aan het opzetten; handgemaakte producten met klinkende namen als Boswijven haarzeep, Smeerpot of Smeerpijp…
Tuurlijk koop je dat! Boswijf in je haar en Smeerpot op je lijf! Das gelijk ook de trigger; hebbeuh, uitproberen, lekkerlekker, hebbeuh! En ben je uitgeshopt voor jezelf, maak je je hond blij met Poedel-, of je paard met Pippazeep!

Om tot slot m’n eigenste Y te verwennen met Baardolie!!!

Ik wíst het, kan nog steeds op m’n gevoel vertrouwen zonder genaaid te worden; als ik maar luister…

Jeanette

Delen is lief! Wordt iedereen blij van!
Makkelijk via onderstaande links of faceboook

Geef een reactie

Your email address will not be published.