Coupe corona

Angst en onzekerheid bleken steeds een prima voedingsbodem voor het braaf opvolgen van door de overheid opgelegde beperkingen.
Maar de willekeur waarmee verschillende branches onder de anderhalve-meter-loep liggen, roept steeds meer weerstand op! En terecht!
Inventiviteit wordt luid geprezen, maar de volgende persconferentie even hard neergesabeld!
Veel maatregelen lijken een gevolg van schaarste.
Schaarste aan beschermende middelen, schaarste aan tests, schaarste aan ruimte om aan die 1,5 meter te voldoen en… schaarste aan het inschatten van gezond verstand.
Nee, wij snappen echt niet dat het nut van mondkapjes gekoppeld is aan de voorraden…

En nauwlettend in de gaten houden hoe andere landen hun inwoners blootstellen aan allerlei gevaren van ‘loslaten’!! Als daar nieuwe besmettingspieken uitblijven, kunnen ‘wij’ hier met een blij hoofd de teugels in willekeurige richtingen weer iets laten vieren. En misschien wel goed nieuws brengen aan iedereen die smacht naar versoepeling.
O ja, de beste stuurlui staan aan wal; ook ik geef lucht aan mijn frustraties en uit stevig mijn ongenoegen over de grilligheid van nieuwe regels. En dan vooral omdat het ‘waarom’ opnieuw vaag blijft of bewust niet genoemd! Of grenzen worden opgeheven die eerder heilig waren!
Maar, doe het maar eens goed…  

Er is een branche die ik het ook ongelooflijk gun dat ze weer van start mogen, maar waarvan ik stiekem hoop dat het nog éven duurt!!
Kapsels zijn de nieuwe graadmeter van afstand houden!!
Coronacrisis-kapsels houden de gemoederen in heel Nederland bezig!!
Hoe wij omgaan met decorumverlies of juist nieuwe invulling geven aan “als je haar maar goed zit!”
De talloze verklaringen dat Rutte er nog steeds niet bij loopt als een overjarige hippie. Knippende partners van BN’ers die ineens een podium krijgen. De talloze instructiefilms van zelf-knippen-en-kleuren en het ‘hoe-doe-jij-het-rondje’ aan talkshow-tafels. En de onuitgesproken schande die neerdaalt over verslaggevers die ‘het’ absoluut hebben gedaan!! I love it!!

Valt er op straat niks te beleven, behalve sierlijke pas-de-deux om elkaar op afstand te houden of woedende blikken als iemand dat verrekt; het detecteren van kapsel-fraude is een nieuwe vorm van tijdverdrijf.
Mutsen en hoofddoeken maskeren illegale praktijken, mislukte knippogingen of al te weerbarstige dossen.
Heerlijk, hoe sommige vrouwen(meestal) met verve hun uitgroei dragen of met allerlei kekke attributen de haardos proberen te temmen.
En de acceptatie, het ‘zuster-gevoel’ van “Ach mens, me too!” als je weer een onooglijk hoofdtooitje voorbij ziet komen.

Ik heb zelfs een ‘diadeempje’ (vooralsnog zonder oortjes) gekocht!! Het toonbeeld van Gooische truttigheid op een (toch redelijk) nuchter Fries hoofd!!

Blijf gezond,
Jeanette

Volg en deel deze blog naar hart-en-lust
Via onderstaande links of op faceboook

3 reacties

  1. Ik heb weer genoten. Ik hou van je, doei

  2. Weer een mooi verhaal met zoveeeeeeeel herkenning. Ik heb de schaar ter hand genomen om mijn ponny ( schrijf ik dit goed )te knippen. En het is wonder boven wonder gelukt. Manlief onder de tondeuse……Ook dat lukte goed. Ik geloof dat ik het kappersvak mij eigen maak. Zodra de grenzen weer geopend zijn tov de kappers en zij het superdruk krijgen, ben ik er gewoon als assistent. Kosteloos wel te verstaan. De omzet stijgt vast enorm. En ze krijgen er nog gratis levenslessen bij……

  3. Prachtig Jeanette,ik doe ook mee met de corona stijl. Het is trouwens wel lekker warm op mijn hoofd !!!!
    Nog maar even door zetten,morgen zal onze dochter een poging doen om er iets af te krijgen bij haar moeder.
    Misschien wordt het dan een moederdag kapsel !!
    Groeten van Jan en Dinie.

Geef een reactie

Your email address will not be published.