“Vrolijk kerstfeest” …


Kerstmis nadert, en daarmee allerlei sores in de ‘aanloop naar’. Ben altijd weer verbaasd; voor mijn gevoel de kerstspullen net gister opgeruimd.
Deels is dat waar, want ik ‘ontkerst’! Ontkersten is langzaam afscheid nemen van de feestdagen.
Uiterlijk Driekoningen ontmantel ik als eerste de kerstboom en de rest van de versieringen volgt gedoseerd. Sommige ‘overleven’ de zomer. Ontkersten is relaxed, zinvol en heeft ten minste één duidelijke functie: verzachten van de januari-dip!

Anders en vele malen dwingender is het pre-kersten: de wedloop wie als eerste compleet los gaat voor Kerstmis. Het borrelt en broeit al vóór Sinterklaas en een enkeling geeft zich dan al volslagen murw over aan de hype. Op zes december breekt de kerstkoorts-pleuris in alle hevigheid uit. Huizen, bomen en tuinen worden overdadig getuigd (het mág ietsje meer zijn…), menu’s bedacht en geoefend, boodschappenlijstjes gemaakt (en eindeloos aangepast), uitnodigingen verstuurd of aangenomen. Ergens halverwege spring ik in; ik moet wel.

De tijd dat ik me vlak voor kerst over de boompjes ontfermde die niemand wilde hebben, ligt achter me. Mijn goedertierenheid leidde niet tot enig financieel voordeel, enkel tot groene wangedrochtjes met ballen.
Dus sta ik vol ongeloof in de lange rij bij de kerstbomenverkoper.
Om voortijdig naaldval te voorkomen en uitzicht op meerdere levens als kerstboom, ga ik voor kluit. Thuis gekomen mag hij nog een tijdje in de tuin genieten van regen en wind, voordat ie balgetuigd mooi moet zijn in onze kamer.

Puntje wat ook planning behoeft zijn kerstkaarten. “Vrolijk kerstfeest” moet het huidige jaar betreffen! Ga voor analoog; handgeschreven, met envelop en postzegel.
Dus elk jaar de nieuwste trend op kerstkaart-gebied. Meestal pakjes van tien met verschillende motieven. En precies daar ontstaat het probleem; sommige motieven zijn ‘mwah’. Die hebben het nét niet helemaal.
“Naar wie stuur ik die?”, vraagt mijn kerstkaart-geweten??? De eerste verdeling is makkelijk gemaakt; de mwah’s worden de kaartjes ‘uit beleefdheid’.

Maar er blijven altijd een paar akelige pijnpuntjes over! Naarstig zoek ik in de resten van vorig jaar naar minder mwah! Opnieuw word ik genoopt tot het maken van twee stapeltjes en uiteindelijk tot blinde keuzes!! Hop, op de bus en loslaten!!

Ik begrijp de vraag die hier en daar rijst…

Sjoddy, Jeanette

Leuk als je deelt! En makkelijk, via onderstaande links!
Of geef je mailadres door op info@midlifepleasures.nl en ontvang het laatste nieuws!

2 reacties

  1. nou mijn definitieve recensie komt dus na ontvangst van de kerstkaart ?

  2. Net als San wacht ook ik af welke Kerstgroet ik mag ontvangen ??

Geef een reactie

Your email address will not be published.