Virussst…

Nee, ik ga HET woord niet noemen vandaag. Voor mij het liefst een dagje ‘nieuwsvrij’!
Leerde net een beetje omgaan met nepnieuws, word ik overspoeld met ‘nieuws wat naast de waarheid heeft gelegen’!
Wat we werkelijk willen weten is niet van belang voor de media; met drama boost je de kijk-, lees- en luistercijfers. En aantallen regeren de koppen.

Ik hunker naar reacties als “Virussen en bacteriën zijn er altijd. Goed voor je lijf zorgen en vooral genieten!” en “Binnen blijven?? Binnen gaan de meeste mensen dood!” Beide quotes van vrouwen (…) op vragen van naar drama zoekende journalisten.
Vraag me af hoe het gaat met het nieuwe ziekenhuis in Wuhan, wat wereldnieuws werd omdat het binnen een week plaats moest bieden aan duizend nieuwe patiënten? Hoor nu enkel jubelende berichten dat aantallen (besmettingen en doden) dalen in China. Voor het gemak wordt niet gerept over die 50 miljoen — pin me niet vast op getallen; hoorde dat op tv… — Chinezen die nog in quarantaine zitten.
Maar wat moet je anders als land waar HET begon??


Nederland bleef lange tijd overeind als enige witte (of blinde?) vlek op de kaart waar landen met ‘gevallen van…’ in rood werden aangegeven.
Reizen af en aan naar landen waar HET heerst, maar vermijden natuurlijk de brongebieden (voor zover bekend).
We hossen vrolijk hoestend en niezend rond met carnaval, in zalige onwetendheid over risico’s, want ons land is nog steeds wit!
Dat kleine deukje, nadat een besmette Duitser zich ook even over de grens in het feestgedruis had begeven, werd weggeredeneerd: “Op dát moment vormde hij geen risico!”
Wij bleven onze ‘witte’ status chinezig koesteren!

Het virusbommetje moest natuurlijk vallen. Het was een kwestie van wachten op HET EERSTE GEVAL. In Brabant!
Nuchter als wij noordelingen zijn, bespeurde ik toch enige opluchting over de afstand tot…
Maar binnen de kortste keren was Noord-Holland aan de beurt; dit keer een heuse luizenmoeder!!! Hadden we de Luizenmoeder in ons hart gesloten na de geweldig tv-serie, panikeert het journaal heel Nederland met de woorden:
“De besmette vrouw is LUIZENMOEDER!!”
Na carnavalvierder is luizenmoeder nu ook geüpgraded tot ‘potentieel gevaarlijk’!

Dat HET ook nieuwe kansen biedt bleek vanmorgen, toen ik de eerste ruwe versie van het ‘C*r*na-kookboek’ mocht ontvangen, met tips, lijsten en menu’s hoe je je quarantaine kunt overleven. Geweldig! (Mogelijk komende week te bestellen!)
 
Wens iedereen een virusvrije tijd! Gelukkig staat geen enkele besmetting het schrijven en delen van mijn blog in de weg!!! Tot volgende week!

Jeanette

Volg en deel deze blog naar hart-en-lust
Via onderstaande links of op faceboook

Geef een reactie

Your email address will not be published.