Space-freak!


Een eigen douche- en toiletruimte bij de caravan levert steevast dezelfde reactie op: “Wat heerlijk! Hoef je niet met de pleerol onder je arm over de camping. Altijd zó gênant!” Hoezo gênant? De parade naar het toiletgebouw is juist kleurrijk en divers: in badjas, pyjama of huispak. Geslipperd, gecroct of op klompjes. Met handdoek, toilettas en toebehoren of gewoon plain, met slechts één rol! Meelopen in deze optocht is voor mij geen straf. Ik begrijp de commotie dan ook niet. Mijn pijn ligt meestal aan het einde van de voettocht: op de plee!

Bordjes scheiden ‘dames’ en ‘heren’, fysiek dan. Aroma en akoestiek mengen zich in perfecte harmonie! “Op het toilet is iedereen gelijk!” zegt men. Mooi niet! Ik geneer me dood als er valse lucht ontsnapt en probeer krampachtig geluidsoverlast te beperken! Terwijl de ander zonder gene de overdruk opheft met een luide zucht van verlichting. In mijn beleving zijn de heren akoestisch veruit kampioen. Soms verdenk ik ze ervan dat ze de ongebreidelde oergeluiden thuis van hogerhand moeten onderdrukken! In de massa kunnen ze anoniem losgaan!
Geschakeld poepen is niet zo mijn ding!

Niet alleen op sanitair gebied ben ik space-freak! Duidelijke lijnen op de grond bij bank of apotheek moeten voorkomen dat anderen meekrijgen dat je diep in het rood staat of een geslachtsziekte hebt. Maar vaak hangen nieuwsgierigen nonchalant rond in de verboden zone! En gut, kamperen en met je scheerlijnen in die van de buren staan? Ongewilde informatie-uitwisseling op velerlei gebied door het dunne canvas! En op een mooie zomeravond de relatieproblemen van de buren breed uitgemeten maar ongewild opvangen! Mag het ietsje minder? Ben heel sociaal, maar koester mijn privacy en respecteer ook die van anderen!!

Dus een eigen poepdoos op de camping is buitengewoon prettig. Het is wel een ‘duoblokje’, met een niet zo dik scheidingswandje.
En, alsof ze het ruiken, moeten de buren zo nodig hun helftje bezoeken, als ik me net in alle rust heb teruggetrokken met een sudoku puzzeltje…

Jeanette

Volg/like Midlife Pleasures nu ook op facebook
Deel dit verhaal makkelijk met anderen via onderstaande links

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Weer zéér herkenbaar geschreven ???

  2. Leuk en zeer herkenbaar artikel Jeanette.
    Keep up the good work!!

  3. ???? haha heel herkenbaar! Ik zit in openbare toiletten meestal met iets voor mijn neus, om niet onpasselijk te worden van andermans bezigheden ?

  4. Hahah, heel herkenbaar? Doet mij denken aan “vroeger” onze kampeertijd in Friesland, heel basic. Later kregen we ook een chemisch toiletje, heeeeeeerlijk. Ik durfde de deuren nooit op slot te doen, altijd bang dat deze bleven hangen. Dus, mijn zus op de uitkijk, snel p&p en weer wegwezen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.