Niets veranderd…

Wij, huisvrouwen, huismannen en huismensen(gn) hadden al in 2014 het Malieveld moeten bezetten!  
Op de barricaden!! Voor(op)lopers van de huidige boerenprotesten tegen overrompelende en wazige milieueisen.
— qua volume hadden we geen indruk gemaakt; een John Deere van 4 ton dwingt respect af en is handig voor opgeworpen versperringen.
Tegenover één zo’n monster hadden wij minstens 100 demonstranten moeten inzetten —


… 2014…

het jaar dat werd besloten het wattage van stofzuigers om milieuredenen te verlagen…

Volkskrant 31 augustus 2014(!):
“’Werkelijk? Dat wist ik niet.’ De woordvoerster van een van de grootste elektronicaketens van Nederland hoorde er begin deze week voor het eerst van: vanaf 1 september (2014) mogen stofzuigers niet meer dan 1.600 watt verbruiken. Een maatregel van Brussel om energie te besparen. Vanaf 2017 moet het maximale vermogen zelfs tot 900 watt zijn gedaald.

Ook een woordvoerster van een grote stofzuigerfabrikant blijkt niet volledig op de hoogte van de veranderingen. Ze weet wat er maandag verandert, maar niet wat er over drie jaar op stapel staat.

Als fabrikanten en verkopers de nieuwe normen al niet kennen, hoe zit het dan met de consument? Die weet ook van niks. De meeste winkelketens zeggen er in elk geval geen vragen over te krijgen van klanten. Dan Engeland. Daar is zo ongeveer de revolutie uitgebroken over ‘de zoveelste bizarre maatregel uit Brussel’. That Sucks!, vatte The Mirror het sentiment deze week samen. De Engelsen zijn verontwaardigd, omdat stofzuigers met minder vermogen hun werk vast veel minder goed doen.”

(wellicht de eerste aanzet tot de Brexit???)

Van 2000 naar 900 watt!! Maar, zo werd gezegd, wij (huishouders) moesten niet meer denken in “watts = zuigkracht”!! Nee, die overtuiging moest overboord en jarenlang zochten fabrikanten ‘verkoopbare’ oplossingen voor onze hardnekkige misopvatting! Na jaren hebben ze het dan gevonden: ‘zuigkwaliteit’!!! Stofzuigers worden uitgerust met meerdere borstels, er zijn zakloze met krachtige cycloonfilters die zuigkracht (dus tóch!!) moeten garanderen en we zien herintreding van de steelstofzuiger!! En het (werkelijke) wattage wordt zorgvuldig verborgen gehouden!
Hoe treffend vertaalde The Mirror destijds de emotie: “It sucks!!”
Nou, níet dus!!! It sucks voor geen meter!!

Voor ik ga zuigen moeten er twee borstels klaarstaan! Één voor de harde ondergrond en één voor de kleden (waarbij hoog- en laagpolig ook nog verschil maakt!!) Natuurlijk vergeet ik dat en rag ik met de harde vloerborstel over de tapijten…
Úren kost het me om nadien alle haartjes en draadjes uit de rubberachtige borstel te verwijderen: “watt-the-fuck”!!!
Bovendien ben ik al twee keer zoveel zuigtijd (jaja) kwijt om enig resultaat te zien! Het is (al jarenlang) mijn terugkerende frustratie, die overgang naar minder watt en de brainwash naar zuigkwaliteit!!  

Bij het eerstvolgende boerenprotest naar Den Haag, sta ik langs de kant van de weg te liften met mijn ??? watt Miele. Terugdraaien van díe maatregel zal niet lukken, maar met de zuigslang kan ik het boerenprotest al zwaaiend ondersteunen!

Jeanette

Volg en deel deze blog naar hart-en-lust
Via onderstaande links of op faceboook

2 reacties

  1. Je krijgt een dikke kus van me.

  2. Ik doe mee als je met de stofzuigerstang gaat zwaaien bij een boeren protest.

Geef een reactie

Your email address will not be published.