Húp, 2, 3, 4!

‘Beter een goeie buur dan een verre vriend’, gaat niet in alle gevallen op.
Gelukkig zijn buurschappen op de camping meestal van tijdelijke aard en soms is dat buitengewoon prettig…
Heb geleerd dat je campingburen, naast een vriendelijk “goeiendag” in het voorbijgaan, in eerste instantie maar beter links (of rechts) kunt laten liggen.

Maar mijn altruïsme (zeer selectief…) is hardnekkig en zodra ik buren zie worstelen met wat voor probleem ook, denk ik dat een helpende hand onontbeerlijk is. Ik vul de ‘nood’ in en schiet te hulp.
Zo ook heden ochtend. Nieuw aangekomenen worstelen met de tochtstrook en wielflap. (moge duidelijk zijn: stroken waarmee je tocht van onder de caravan voorkomt)
Ik schat de leeftijd: aanmerkelijk grijzer, dus vast véél ouder dan ik… en loop ernaartoe.

“Komen jullie eruit?” vraag ik neutraal?
De blik van de heer des caravans spreekt boekdelen. “We hebben hier een grote, rustige plek gereserveerd, zodat we in alle rust de nieuwe voortent op kunnen bouwen zonder dat iedereen zich ermee bemoeit!”
“Mozes, wat een lul zeg!”, bid ik in stilte.
“Sorry, fröbel lekker verder samen. Het was goed bedoeld!” komt er ongemeend uit. Jammer genoeg draal ik nog even beleefd en gaat hij los als dé caravan-expert-bij-uitstek!

“Ik was ook één van de eersten met een mover!” ratelt hij zijn grootse triomf op kampeergebied op. “Zelfs de Duitsers hadden zoiets nog nooit gezien!”
“Goh!”, zeg ik terwijl ik me afvraag in welk Duits gat hij dan was neergestreken.
Ik verwijder mezelf langzaam uit zijn aura van zelfverheerlijking en herstel langzaam onder Y z’n liefdevolle nazorg.
Als ik hem ook nog met een meetlint aan beide kanten de exacte hoogte van het voortentdak zie bepalen, ben ik zielsblij met zijn botte afwijzing van hulp!

Even later brult hij als gesjeesde legercommandant om de 4 seconden een “Húp!!” waarna zijn vrouw braaf de pees van het dak een stukje verder door het railprofiel trekt…

Toch kun je niet altijd van het slechtste uitgaan.
Ooit zijn we onze naaste buren te hulp geschoten, om na veel zwoegen en zweten te ontdekken dat bij de voortentuitrusting het complete dak ontbrak!!
Kijk, en als je dáár dan de humor van inziet, mag je als troost bij ons aanschuiven om het verdriet te ‘verdrinken’ met een goed glas wijn (of meerdere…)

Het resulteerde in friends for life!

Jeanette

Volg en deel deze blog naar hart-en-lust
Via onderstaande links of op faceboook

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Leuk jeannette niet mee bemoeien wij hebben gelukkig goede buren op de camping gr

 2. Moet ik je helpen om hem in elkaar te slaan? 🤣😂

 3. Meneer de Hup was duidelijk is zijn mannelijke eer aangetast. Door een vrouw geholpen worden? Natuurlijk niet en daarna jou nog een lesje leren en zijn vrouw onderwerpen aan zijn Hup gedrag……..Een super ego ???????
  Je ziet ze terug in dictators……..en ja dan is het oppassen want vaak zijn ze nog grillig ook. Ga er maar vanuit dat jij meer geniet dan hij. Hij heeft het druk met zijn personeel ( vrouw ) en de controle houden. Voordat je het weet staat jullie muziek te luid, doen jullie honden raar. Gelukkig heb jij Y……….. En zoals dhr Jan Vries al noemde, het enige dat werkt is om hem van zijn troon te stoten….

  • Piet Hein M. Oosterhagen on 29 mei 2021 at 19:17
  • Beantwoorden

  Eigenlijk ben je gewoon te lievvv

Geef een reactie

Your email address will not be published.