Hard …..

Illustratie: Pien

Illustratie: Pien

Leesverslaving, dus altijd een boek onder handbereik. Vooral op mijn nachtkastje; voor de rusteloze uren. Lid van de bieb, teneinde mijn verslavingskosten beheersbaar te houden. Nét voor sluitingstijd glip ik de bieb binnen wegens dreigende tekorten! Op een grote tafel liggen nieuw uitgekomen boeken. Grootste voordeel hier is een onbezoedeld uiterlijk. Daarnaast is het risico klein dat je het boek al hebt gelezen en dat pas ontdekt wanneer je, knus genesteld, bent begonnen!

Scan de boeken op tafel middels het genre-icoontje; voorkeur voor pistooltjes. Na een blinde keuze voor twee pistooltjes ga ik vreemd en pak vier voetjes!
De titel ‘Hard Life’ doet vermoeden dat een prostituee een tipje van de lakens licht en mij introduceert in de minder romantische kanten van het vak.
Thuisgekomen leg ik de vier voetjes onder aan de stapel. Pistooltjes eerst!

Eerste desillusie: titel is ‘Hard Lijf’! Niet geluisterd naar dat kleine stemmetje in de bieb, wat zei dat Engelse titels áltijd en vaak slecht worden vertaald in het Nederlands. Originele titel is ‘Hard Love’!!??
De auteur (Wild ………)is een ware die-Hard; alle titels beginnen met ‘Hard’.
Lees de flaptekst niet; gezien het tijdstip ben ik gedoemd me in ieder geval één avond aan erotische proza over te geven. Ik vrees een schaduw van ‘Fifty shades of grey’.
Met drie boeken van de serie binnen een jaar groeit mijn argwaan; gebonden ‘Bouquetreeks’ met verdiepende seks?? Als het boek ook nog is opgedragen aan ‘haar drie wondertjes’, ben ik verkocht en begin te lezen! Uiteraard in het kader van onderzoek voor mijn blog!

Betrap mezelf op snellezen; hele stukken nontekst sla ik over en richt me op andere zaken. Als bij een slechte film, waarbij je je al chips vretend naar het einde kauwt!
De eerste seks pas op pagina 25. Valt alles mee en ik vermaak me met de omschrijvingen. De positie van ledematen, hoofd, lippen en tong is nu al zo gedetailleerd dat ik de neiging heb tot ‘proefliggen’ teneinde beeld te krijgen. En zowaar, enige hoofdstukken later komt SM aan bod (how shady), compleet met zweep, dominant en onderdanig, maar zonder enge haken en budplugs; kan veilig verder lezen.

Blabla en seks wisselen elkaar af, omlijst door zakelijke intriges, verraad en duistere praktijken. Ik kauw wel door.

Wat mij wél intrigeert in de tekst is de overdadige diversiteit aan uitdrukking van lippen en ogen! Lippen zijn smachtend, eisend, Hard, wellustig, zwoel, zinderend, trillend, uitdagend of pruilend.
Voor de spiegel kom ík niet verder dan pruillippen; voor de rest verraden ze enkel mijn leeftijd en levenswijze!
Ogen spreken naast lippentaal een keur aan emoties! En veranderen daarbij in passende, diepe kleuren, meestal water of lucht gerelateerd. Alleen diepbruin blijft diepbruin; poepkleur spreekt niet tot de verbeelding!
Mijn pogingen tot verleidelijke, intense blikken stranden al op hangende oogleden en wallen. Ik geef het op.

Ongetwijfeld hebben vier voetjes een ander doel. Zou ik iets gemist hebben?

Jeanette

Leuk als je deelt! En makkelijk, via onderstaande links!
Of geef je mailadres door op info@midlifepleasures.nl en ontvang het laatste nieuws!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ach joh, wij zijn nu eenmaal niet gemaakt voor de “vier voeten boekjes”.
    Ik heb ook veel liever een paar moorden in een boek ?

  2. Misschien hebben ze deze boeken ook voor lezers van onze leeftijd en zijn de spannende bedavonturen daar op aangepast. Voorkomt teleurstelling en pijnlijke ruggen.

    1. Dan nieuw icoontje: vier voetjes en vier (of 2 …..) krukken!!

  3. Haha weer over naar de moorden.

Geef een reactie

Your email address will not be published.