Blogbrobbels

Ideeën voor mijn blog sla ik op. Het begon met het (inmiddels vergeten) kleine notitieblokje.
Nu doen mijn telefoon, iPad, werk-pc en laptop dienst als moderne memo-opslag.
Het archief is ondertussen indrukwekkend!

Hoe ‘organised’ het allemaal klinkt; het is een warboel!
Want ik heb woorden, zinnen, verhaaldelen en complete vertelsels.
Ze zitten in verschillende apparaten. Binnen die ‘depots’ staan ze in mappen op de plank. Dat zijn de hoofdmappen. Vaak verwijzend naar de inhoud: “Blog”.
Ik kan de logica nog volgen en ben snel ter plekke (mits het juiste depot)!
Blogmappen hebben echter submappen!
En elke submap heeft een andere naam! “Spinsels”, “brobbels”, “blogideeën”, “Blogbrobbels” etc. Om één bepaalde ‘brobbel’ te vinden, begeef ik mij in een digitaal oerwoud van mogelijke vindplaatsen.

Die zoektochten belemmeren mijn creatieve uitingen.
Voordat ik heb gevonden wat ik zocht ben ik volledig afgedwaald van mijn eerste blogplan.
Organiseren en opschonen is sowieso een goed idee. Corona heeft ook in mijn archief een tweedeling doen ontstaan; vóór en tijdens!
Intimiteiten binnen anderhalve meter zijn nu voorbehouden aan een select gezelschap van naasten! Een spontane hug met een (wild)vreemde doet wenkbrauwen fronsen, ook al is het mijn fantasie.

Een deel van mijn brein bungelt nog steeds in het pre-digitale tijdperk.
Op het moment dat agenda’s werden opgenomen in computers, verloor ik het overzicht.
— hoe lang dit al geleden is en hoe slecht ik mij daaraan heb aangepast, zegt iets over mij; de Chaoot wint het van de Levensgenieter —
Ik ben daarin niet de enige en ook zeker niet de jongste!!

In ons bedrijf krijgen klanten (naar lange traditie) elk najaar een kalender.
Je zou verwachten dat vooral jongeren de ‘papieren agenda’ zijn ontgroeid. Niets is minder waar. Op een enkeling na (die zijn elektronische agenda heeft gekoppeld aan andere apparaten, gezinsleden en collega’s) vinden velen het buitengewoon prettig als ze elke dag met één blik op de kalender in de keuken, zien wat er op de planning staat!!

Soms vind ik nog stapeltjes losse briefjes in een houten knijper!
Op elk een blogbrobbel!! Gewoon ‘voor het grijpen’. Teveel om ongeordend op te bergen, maar zó duidelijk in hun ‘niet-digitale-verschijningsvorm’!

Jeanette

Volg en deel deze blog naar hart-en-lust
Via onderstaande links of op faceboook

3 reacties

  1. Ik heb altijd nog tippex papiertjes die ik overal op kan plakken om niets te vergeten. Je schijnt ze inmiddels ook digitaal te hebben. En natuurlijk mijn blauwe notitieboekje dat prima in mijn tas past. Geen digitale notities voor mij. Een digitaal boodschappenlijstje? Ik moet er niet aan denken. Wel een standaardlijst in de computer die ik dan netjes uitprint. Afvink wat ik moet halen en meeneem naar de winkel!

  2. Precies Yvonne, wie (echt) schrijft, die blijft!! 👍🤗

  3. Op dit moment ben ik in een afkick periode van ‘nieuws” Ik ben evenals de hoofdredacteur van maatschappij en wij een experiment gestart om een maand geen nieuws te lezen. Dit maakte na een aantal dagen al dat ik veel beter kan focussen. Facebook, twitter en LinkedIn heb ik ook gestopt voor een maand. En dat focussen maakt dat ik meer overzicht heb in mijn ongeremdheid wat betreft notities. Het veel rustiger is in mijn hoofd en dat mijn creativiteit volop kan stromen. De ontwenning valt mij heel erg mee. Ik heb ineens veel meer tijd over……..en komt tot de conclusie dat mijn brein dit heel erg fijn vindt.

Geef een reactie

Your email address will not be published.