Flitsende ijzers

Met de schaatskoorts van de afgelopen dagen maak ik in gedachten een sprong(etje) naar vroeger. Ik was een paardenmeisje pur sang, maar een drammerige puber-gedachte zei dat ik er ‘iets’ bij moest doen. Ooit ballet geprobeerd, maar ik was niet bevallig genoeg; verder dan een plié ben ik nooit gekomen. Dus ging ik voor kunstschaatsen! Toch een beetje de elegantie van de (ballet)bewegingen, en vanwege de dunne ijzertjes is een stevig onderstel mooi meegenomen! Bovendien lag de overstap naar ‘noren’ binnen handbereik. Pluspunt bij schaatsende vriendjes!

Mijn eerste les was een verhelderende ervaring! Aangekomen in trainingspak voelde ik mij lichtelijk underdressed bij al die dametjes in kittige pakjes met uitstaand kort rokje, panty’s in oma-kleur, witte kunstschaatsen en een parmantig knoetje; so not me!!
Hoe lomp kun je je voelen op deze kwetsbare leeftijd? Weliswaar waren mijn schaatsen ook wit, maar daarmee hield elke vergelijking op. Ondanks het ontbreken van een passende outfit stiefelde ik toch dapper het ijs op. En ik kwam vooruit!! Me afzettend op de getande voorkanten van mijn schaatsen, hoefde ik nauwelijks te glijden. Vol goede moed volgde ik de aanwijzingen van de trainster op.

Een overstapje hier, een pirouetje daar en vanwege mijn geringe snelheid kon ik stoppen wanneer ík dat wilde. Niet gezegend met jeugdige overmoed in dit geval, toch een prettige bijkomstigheid. De anderen, absoluut meer getalenteerde ‘Sjoukje Dijkstra’s’, vlogen mij links en rechts zwierend en draaiend voorbij.
Hoewel ik niet overliep van enthousiasme (inwendig vervloekte ik reeds mijn idiote drang naar tuttig vermaak), leek het ‘uitzitten’ van deze proefles haalbaar.

Plots een vreselijke gil! Aan de overkant lag een glitter-rokje op het ijs! Haar oma-panty rood gekleurd van het bloed! Geen idee dat je kunstschaatsen ook als wapen kunt gebruiken, maar glitter-rokje’s been was gekliefd door een vlijmscherp ijzer. Paniek alom!! Hulp snelde toe en glitter-rokje werd van het ijs gedragen. Waarschijnlijk was dit geen uitzondering want de les ging gewoon verder. Ik reduceerde mijn snelheid tot stapvoets en was alleen maar bezig flitsende ijzers te ontwijken. Toen ik even later zag hoe glitter-rokje’s bloed de plek des onheils in het ijs markeerde, was de maat vol!
Misselijk strompelde ik van het ijs, verruilde mijn schaatsen voor comfortabele gympen en ging naar huis. Ik was genezen!!

Volop genietend en helemaal ‘back-to-me’ stap ik de volgende dag in trui, rijbroek en laarzen te paard; geen moment denkend aan die vier flitsende ijzers ……..

Jeanette

Leuk als je deelt! En makkelijk, via onderstaande links!
Of geef je mailadres door op info@midlifepleasures.nl en ontvang het laatste nieuws!

1 reactie

  1. Ach wat heb je dit weer leuk weergegeven!!

Geef een reactie

Your email address will not be published.