«

»

dec 23

The lady’s of the rings

— Mocht je tot dit selecte gezelschap behoren: lees lekker mee. Voor al die anderen een kleine waarschuwing: zelfs ík waardeer het als een über-midlife-issue!! —

“Ik hang ‘m gewoon in de boom!” zeg ik tegen M, mijn vriendin, waarmee ik een glaasje wijn drink terwijl we met elkaar aan de telefoon hangen. “Dat kun je niet doen, gek!” zegt ze.
“Zou niet weten waarom niet, niemand ziet wat het is! Enige probleem is de kleur; past niet echt bij de ballen. Bovendien ligt ie nu maar wat te liggen op de schoorsteenmantel. Wilde ‘m niet wegmoffelen, omdat ik dan vergeet te oefenen! Wat heb jij ermee gedaan dan?”
“Kon ‘m terugbrengen!” zegt ze.
“Had je garantie??” vraag ik.
“Nee, dat niet. Maar ik was de deur nog niet uit toen het al fout ging; dus ik kon m gelijk weer inleveren. Had ‘m ook nog niet betaald; dingen zijn best duur!”
“O!! Geen idee wat ie kost. Hangt dat ook van het formaat af? Ben ik sowieso de klos; de grootste maat en garantie tot aan de deur. Ik was net de voordeur uit toen ik merkte dat er iets mis was! Liep niet helemaal lekker naar de auto!”
“Vergeet het maar” zegt M als ervaringsdeskundige, “het wordt het niks!”
“Maar ik heb in de folder gelezen dat je moet oefenen en zelfs vrouwen van tachtig kunnen het zelf!!” probeer ik.
“Weet je dan hoe het moet?” vraagt ze.
“Heb de link gekregen naar een instructievideo op internet en het lijkt echt niet moeilijk! Maar voorlopig heb ik geen tijd; eerst kerst maar eens aan de kant! Zolang kan ie toch in de boom hangen? Zitten gaatjes in waar een rode strik doorheen kan. Vind dat wel humor; ook om te zien of het überhaupt iemand opvalt dat ik een redelijk bizar voorwerpje in de boom heb hangen!! Niemand herkent het!”
“Tuurlijk wel! Gebruikers zien het direct!! waarschuwt M.
Ik maak een foto van het unieke kerstboom-versierseltje, wat naast een onschuldig kerstengeltje in de boom hangt en stuur die door aan M.
“Mens, wat een grote!” zegt ze wanneer we uitgelachen zijn.
“Was die van jou kleiner dan?” vraag ik.

“Ja, en ook anders. Alleen de ronde rand, zonder middenstukje.”
“Maar dat is toch het draagvlak? Volgens mij het belangrijkste gedeelte!!” reageer ik wijs.
“Lieve schat, hang ‘m in de boom, gooi ‘m in de la, dump ‘m in de kliko, doe ermee wat je wilt, maar leg je erbij neer dat ie niet werkt en alleen een ingreep soelaas biedt!! Laten we die tegelijkertijd plannen, kunnen we gezellig samen herstellen!”
“Ja!”, proest ik, “twee voor de prijs van één!”

Ik neem me voor minder te drinken als we elkaar bellen; de bizarre wending die onze gesprekken vaak neemt is vooral terug te voeren op overmaat!
Besluit in alle rust nog eens te oefenen… zoals ik de gynaecologe heb beloofd…

Vredige en gezellige kerstdagen!
Sjoddy, Jeanette

Leuk als je deelt! En makkelijk, via onderstaande links!
Of geef je mailadres door op info@midlifepleasures.nl en ontvang het laatste nieuws!

2 reacties

  1. Sjoukje

    Wat een prachtig verhaal…..lijkt mij een goede versiering voor de kerstboom. Kan nog in gebruik als rammelaar en anders nog als stress bijtring ( psychohulp ), gratis advies Jeanette. Ik heb wel gelachen……

  2. Sandra

    😂 😂, het is dat je me voorgelicht had, maar anders had ik het ook als kerst decoratie aangezien 😉!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>