«

»

feb 10

Midlife mania


Waar evenwicht in geding is, rijzen de therapeutische adviezen de pan uit! En waar is evenwicht meer verstoord dan tijdens je midlife? Niet alleen online een keur aan hulpvaardigen die de lucratieve storing in de levensbalans hebben ontdekt! In talloze centra kun je je overgeven aan de sturing van de deskundigen om te komen tot harmonie met je omgeving tijdens de midlifecrisis.

Wat gelijk opvalt is het aantal sites wat aandacht besteedt aan de mánnelijke variant!! Overtreft in getale het vrouwelijke equivalent vele malen. Zou erkenning voor de midlifecrisis bij vrouwen gelijke tred hebben gehouden met de strijd voor gelijke rechten? Dan is het feminiene fenomeen nog vrij jong; gaandeweg ontstond een vrouwelijke-midlife-periode-met-risico-op-wanorde!

Natuurlijk bestaat de overgang sinds Adam en Eva. Een staat van zijn die, vanwege de ontwrichtende gevolgen, niet ontkent kan worden! En, vanuit mannelijk perspectief, legitieme redenen creëert om de boel te ontvluchten in de vorm van een huppelkut of anderszins jong, gewillig, meegaand en (voor de buitenwereld én hormonaal) stabiel. Waarmee zíjn midlifecrisis een feit is!
— ok, een aantal beperkt zich ook tot andere hobby’s, zoals vissen, biljarten, of (oerdrift in optima forma) de jacht —

De maandelijkse nukken en luimen, altijd toegeschreven aan dé periode van de maand, worden in de overgang aaneengeregen tot een constante staat van hormonale wankelheid.
Let wel: zéker niet te vergelijken met de problematiek waar mannen tegenaan lopen wanneer hun midlife zich aankondigt. Nee, de scheiding tussen ‘overgang’ en ‘midlifecrisis’ geeft duidelijkheid: vrouwending en mannending.
Daar moet je niet aan tornen; dan wordt het verwarrend en wellicht bedreigend! Moeten vrouwen ineens ook gemanaged worden in een denkbeeldige crisis!! Gaan ze ook nadenken… of manlief nog wel past in het veranderende bewustzijn van groei en ontwikkeling!

Maar als vrouw omgaan met de midlifecrisis van je man is een hot item! Waar ik (als het ware) over struikelde, was een site waar je als ‘vrouw-van’ 12 regels kreeg, waarmee je je man door zijn midlifecrisis kunt helpen!!!…
Ik heb het een tijdje in de ijskast gezet; kon eerst niet geloven dat het bestond!!! Toen ben ik, onbevooroordeeld (…), gaan lezen. De site is gemaakt door een man. In dit geval een ‘life-coach’ voor mannen. Vanuit zijn ervaring met de mannelijke-midlife-crisis-problematiek, heeft hij een soort handboek opgesteld voor de betrokken vrouw. Doel: begrip en (relatie-reddende)support!

Een korte impressie van de 12 stappen die je als vrouw moet volgen om  HET ‘t hoofd te bieden. Noem een paar skills die van (levens)belang zijn: begrip – aanpassen – overleven – loslaten – geduld – ervaren – genieten…! O ja, én je moet het serieus nemen; zijn verlangens (huppelkut, cabrio, snelle motor etc) zijn écht en daar mag je niet om lachen. Bovendien kun je het er beter niet over hebben; het is iets van hém! En tussen de regels door sijpelt het besef dat zíjn midlifecrisis éi-gen-lijk voortkomt uit het feit dat JIJ niet meer vruchtbaar bent…

Misschien zou ik me er beter in moeten verdiepen om een iets gematigder standpunt in te nemen ten aanzien van alle adviezen. Maar gelukkig zit ik midden in mijn midlife! Wil het niet nuanceren en al helemaal geen begrip gaan opbrengen! Gewoon lekker hakken op zoiets banaals als de midlifecrisis van de man, is helend!! Tijd voor de afrekening! Voor ál die keren dat mijn gedrag werd geduid met: “Je bent zeker ongesteld!”

Heb, uit nieuwsgierigheid, nog wel een site gelezen van een vrouwelijke blogger die hetzelfde onderwerp behandeld (hoe om te gaan de midlifecrisis van je man).
Herken pittig ‘tikkie terug’ in de volgende quote: “Maar als er iets is dat je inmiddels echt heel goed beseft, dan is het dat je een man in midlifecrisis helemaal niets duidelijk kan maken.” (www.get-real.info)
— stiekem vraag ik me heel even af of dit echt alleen tijdens zijn midlifecrisis geldt… —

Als ik het allemaal lees krijg ik bijna medelijden met al die mannen in hun midlifecrisis!! Al die adviezen om HET maar te laten gebeuren en voorál niet proberen er enige invloed op uit te oefenen; het heeft iets triests. Iets met eigen sop en gaarkoken; miSlife.

Troost gaat te ver, maar ach, af en toe een liefdevolle aai over z’n op hol geslagen bol!!

Jeanette

Nieuw!! Je kunt deze blog nu ook beluisteren!! Klik op play!

Play

 

Leuk als je deelt! En makkelijk, via onderstaande links!
Of geef je mailadres door op info@midlifepleasures.nl en ontvang het laatste nieuws!

1 reactie

  1. Sandra

    De Penopauze 😂, gelukkig ondervind ik weinig tot geen last van midlife problemen, kan er wel erg om lachen bij anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>