«

»

jan 06

Nieuwjaar

Het is even weer ‘voegen’, zo in het nieuwe jaar. Met ongewone vrije dagen krijg ik al snel een verkeerd ritme. Niet in de laatste plaats volledig de tel kwijt ten aanzien van de dagen. Het voelt iedere keer weer als zondag, maar maandag ontbreekt. Ik heb last van een feestdagen-jetlag en dat terwijl ik continue in dezelfde tijdzone verkeer!

Mijn biologische klok tikt met een regelmaat waaraan ik me niet wil conformeren tijdens deze dagen. En áls er dan eindelijk een compromis wordt gesloten tussen waan en werkelijkheid, is er een tussensprintje van een paar ‘gewone’ dagen. Ik loop verdorie de hele tijd een aantal uren achter de werkelijkheid aan!! Is het verwonderlijk dat mensen veel drinken tijdens de feestdagen? Je vastgelopen ritme heeft smering nodig om te functioneren.

Ik jengel over het aantal kerstkaarten! Minder dan anders, vele te laat.
Koos zelf uit zuinigheid voor de meerenpost-postzegel — puntje van aandacht is dat je de kaarten begín december in de (speciale) bus moet deponeren!! —
Misschien waren er mensen blij dat mijn kaartje uitbleef? Hoefden ze zelf ook niet meer… Komt daar verdomme drie dagen na kerst nog ééntje binnen met een grote meerenpost-postzegel!! Mijn pleidooi voor échte kaarten heeft zich tegen me gekeerd.

Dan is het 2 januari. Te vroeg om te merken dat de dagen lengen, duurt de kater voort. Ik koester de lichtjes tot de deadline van 6 januari, driekoningen. Geen idee wie dat heeft bedacht, maar ik houd me eraan. Dus gaat deze dag de kerststal-aan-één-stuk de stalling in en trek ik een spoor van naalden door huis. Ik ga ‘m missen, m’n boom. Behalve het licht voorál de dennengeur. Alleen daarom al ga ik voor onduurzaam echt!

Achteraf zijn feestdagen soms zó niet leuk! De eerste knetterende confrontatie in het nieuwe jaar is het weerzien met m’n weegschaal!!! Het constant zeurende stemmetje was er wel hoor, maar ik overstemde het met de belofte van matigheid vanaf 2 januari. Nu is matigheid bij lange na niet meer genoeg en zal ik een dwingend regime van verantwoord hongeren en marathon-achtige trainingssessies nodig hebben om terug te keren tot acceptabele maten!!

En dan de verstikkende beloftes: goede voornemens. Gestopt met roken, blijven er slechts enkele geneugten, zoals een goed glas en een bourgondisch maal. Beide dragen echter bij tot een voortdurend conflict met de weegschaal. Ik worstel me door de feestdagen-en-daarna-kater.

Geen nood, het is inmiddels 6 januari; samen met de boom, de stal en andere versiersels ruim ik alle spinrag uit mijn gedachten!
Héérlijk, het nieuwe jaar vouwt zich voor mij uit. Elke dag verdient het om geplukt te worden; de oogst blijft echter altijd een verrassing.

Jeanette

Leuk als je deelt! En makkelijk, via onderstaande links!
Of geef je mailadres door op info@midlifepleasures.nl en ontvang het laatste nieuws!

3 reacties

 1. Bianca valk

  Ik heb echt het idee dat de dagen iets gaan lengen😄, misschien wil ik dit ook veel te graag.
  Succes met het ontraggen👍👍

 2. Sandra

  De dagen zijn echt al aan het lengen, dus er is licht aan het einde van de winter tunnel 😉
  Gooi, als goed voornemen, je weegschaal de deur uit en neem geen ‘goede’ voornemens…
  Geniet van elke dag, dat is al jaren mijn voornemen en dat doe ik dus ook. Ach en die hersenspinsels gaan en komen het hele jaar door 😘

 3. Jet

  Zo herkenbaar het item over nieuwjaar, zo ook de aparte kerstkaartjes, lachuuu !
  Wij kregen geen “mwah” kaartje maar een prachtige kaart met jouw mooie handschrift als of het gedrukt was.
  Mijn goede voornemen om te stoppen met roken heb ik precies 3 dagen vol gehouden.
  Ja, en dan die weegschaal, dat heb jij niet goed voorbereid, je had op 31 dec. om 10 voor 12 de weegschaal ook
  5 kg. terug moeten zetten, dan hoef je je ook daarover geen meer zorgen te maken…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>