Love in crime…

De humor ligt op straat zeggen ze! Ok, maar de ellende ligt ernaast!
Ik put mijn inspiratie, voor zover niet uit mijn dagelijks leven, uit tv, krant en internet.

Je moet zoeken in het nieuws, maar het is er, ook daar! De humor!
Het ultieme verhaal komt deze week uit de krant!!
The story of Jan V. (63) en Jolanda H. (54); de heuse hotelpiraten!
De Bonnie & Clyde van de Nederlandse horeca!!
Ik heb niet alles gevolgd maar eenmaal op internet gravend naar de verhalen rond het piratenduo, gaat de beerput open!!  

In het kort: Jan en Jolanda trekken al sinds 2004 (!) oplichtend en stelend rond in Nederland. Vooral de horeca moet het ontgelden; genieten van de gastvrijheid van de uitbaters en vervolgens vertrekken zonder betalen.
Hier en daar worden ook dominees en andere diep- en goedgelovige Samaritanen een financiële poot uitgetrokken.
Jan had zelfs de status van ‘voortvluchtig’, omdat hij er tijdens zijn weekendverlof in 2006 vandoor ging met Jolanda, die toen net haar portie bajes had gehad.

Ze vonden elkaar in het oplichtersbestaan!

In 2008 worden ze aangehouden op verdenking van oplichting en verduistering, maar niets weerhoudt dit notoire zwendelduo van hun reislust!

Ze gebruiken valse namen en een ieder laat zich paaien door de ‘leuke praatjes’ van piraat Jan. Hij fantaseert zelfs zijn militaire verleden als dat bijdraagt aan medeleven en vertrouwen. Bij vertrek laten ze enkele (waardeloze) spullen achter om verdenking van onbetaald afreizen te voorkomen. Het feit dat ze, ondanks aangiftes en arrestaties, over een periode van 14 jaar succesvol zijn in hun piratenbestaan en wegkomen met oplichting en diefstal verdient op z’n minst bewondering!!
Een heel leven gebouwd op leugens; ook dat is een gave!

Ik vind dat humor! Niet voor de gedupeerde hotels/restaurants, die allemaal in het gezellige praatje trapten en voor honderden euro’s werden getild. Maar ze hebben het toch weergaloos gespeeld?? Doordacht, doortrapt en met een gemis aan geweten waar je U tegen zegt!!
Gniffelend verplaatsen ze zich van de ene naar de andere plek waar ze nog niet van de gastvrijheid en omgeving hebben genoten! Er komt zelfs een landelijk meldpunt voor slachtoffers van de hotelpiraten!!

Maar nu, in 2019, zijn ze veroordeeld!! Door een strenge rechter, zonder enig mededogen!
Jan krijgt vier jaar gevangenisstraf en Jolanda drie!
is hier sprake van seksediscriminatie? Ik twijfel. Jan wordt gezien als de ‘aanjager’, maar wie weet van de nachtelijke gesprekken waarin Jolanda haar avontuurlijke piraat ophitst voor een volgend snoepreisje?… 
Piraat Jan toont nog zijn goede wil en is bereid om alle schulden te betalen zodra hij op vrije voeten is… maar de rechter is onverbiddelijk.

Deze straf is wél de ultieme kroon op hun piratenbestaan:
vier jaar lang all inclusive… op kosten van de staat!!

Jeanette

Deel met wie je dit Midlife Pleasure momentje gunt!
Heel gemakkelijk via onderstaande links!

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wahaha wat een geweldig verhaal weer.
  Vooral het ultieme slot wat jij zag bovendrijven in deze story ????

 2. Hahaha, ja een totale all inclusive?
  Geweldig geschreven??

 3. Ja en na die 4 en 5 jaar all inclusive gaan we weer vrolijk verder, niet voor verbetering vatbaar.
  Leuk verhaal Jeanette. Groeten van Jan en Dinie.

 4. Dat ze zo lang hun gang konden gaan…..het leverde elke keer positieve spanning op….de verslavende kick. Want dan hadden ze het weer geflikt. Lekker gegeten en gedronken. Ze hebben het ervan genomen. In de bajes kunnen ze idd all inclusieve leven….en bewondering oosten van medegevangenen. Wie weet steekt het aan. Horeca opgelet.

 5. Het is o zo fout, maar het heeft ook wel een romantisch fatalistisch aspect.. Idd het Bonnie en Clyde idee, maar dan ff hollands ? Weer geweldig het kleine nieuws, groots onder woorden gebracht! ?

Geef een reactie

Your email address will not be published.