«

»

dec 08

Heerlijk avondje…

Als je wilt feesten, moet je zelf de slingers ophangen… zeggen ze.
Dus ga ik een lang vervlogen traditie nieuw leven inblazen en sinterklaasavond (sort of) ‘vieren’. De lauwe reacties negerend vul ik enthousiast in: beetje nostalgie met kaarsje, kruidnootje, chocomelk met slagroom, hapjes, drankjes, spelletje en een kleinigheidje met gedichtje. Voor vijven naar de supermarkt gesneld voor twee chocoladeletters, anders geeft het gedichtje zo kaal.

Stel voor om na het avondeten te beginnen met de feestelijkheden, dus vroeg koken en eten
— só not me — Als ik de keuken heb opgeruimd(…), liggen mijn huisgenoten languit op de bank; de één met één oog televisiekijkend en de ander geconcentreerd in zijn mobiel.

Venijnig roep ik op tot gezellige samenviering van sinterklaasavond.
Als we eindelijk met elkaar rond de tafel zitten, deelt de sint de kleinigheidjes (chocoladeletters) plus gedichtjes uit. Beide enthousiast ontvangen — het moet gezegd —
De sfeer alras ontdooid in heuse sinterklaasavondstemming, storten we ons op een potje Triviant!! Volgevreten van de chocoladeletters laten we de kruidnootjes, chocolademelk met slagroom, hapjes en drankjes voor een volgende gezellige winteravond!!

Avonden
Heerlijk eigenlijk, zo’n avondje zonder tv! Vraagt naar méér! Erger me aan mezelf als ik een hele avond bankhang en bij gebrek aan een goeie film of serie het aanbod gedachteloos consumeer. Ook dát is bijna verleden tijd, want tv kijken zoals wij (euh…’ouwetjes’) dat nog doen schijnt passé. Je kiest nu voor jezelf wat je wilt: oortjes in, ipad op schoot of je mobiel voor je snuffel. Niks geen zappende dictators of irritante ruis door commentaar wat doelloos in de lucht blijft hangen.
Heerlijk in je eigen wereldje muziek luisteren of bingewatchen; heel gezellig… En zo strekken de tentakels van internet zich via de straat, winkels, restaurants, kroegen, bioscopen, bus, metro en trein uit tot in de woon- of slaapkamer.

Soms verlang ik naar andere tijden; het lijkt allemaal zo te vereenzamen.
Weer wat meer ‘oog’ en ‘oor’ voor elkaar…

…naar de tijd dat we nog niet constant met de neus in onze mobiel zaten…

Jeanette

Deel met wie je een midlife pleasure momentje gunt!
Makkelijk, via onderstaande links of facebook!

1 reactie

  1. Sjoukje

    Ha Jeannette,

    Wat een mooie poging en met een goed resultaat ..Een potje Triviant en een inzicht. It kin net better….Ja….de mobielloze tijd. Het is nog maar net geleden. Ook ik kijk soms met weemoed terug aan die vervlogen tijden. Toch……heb ik voor het eerst van mijn leven pepernoten gebakken en chocolademelk gemaakt van repen chocolade Dit samen met een 3 jarig jongetje. En wat heb ik genoten van samen naar het ouderwetse sinterklaasgebeuren voor kinderen, voor de tv met Dieuwertje Blok. Kind op de schoot ….En ieder heeft zijn eigen herinneringen. Maar wat was het genieten van deze dag met een klein ventje. Graag meer van deze dagen. Ik ga er voor……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>