(Heel) Eind Sjaan-Sjaal!

Telefonische peptalks van H om voorál door te gaan en een snelcursus ‘brei er een eind aan’ hadden een eindsprintje tot gevolg.
Het was even fiks doortikken (jaja, tikkende 9’tjes), maar het is gelukt!
Eenmaal ‘van de pen’ was het nog een kwestie van wegwerken van losse eindjes en daar was ie: dertien banen verschillend blauw vormden (min of meer) samen een heuse sjaal!

Was het afkanten een eitje, het afhechten viel me niet mee. Bedoeling is om met een stopnaald de einddraadjes onopvallend weg te werken in het breiwerk.
Maar 9’tjes vragen om dikkere wol en die laat zich niet door het oog van de naald halen. Gepruts alom…
Heb verschillende eigen interpretaties van afhechten gebruikt; van het fiks samenknopen van de beide eindjes tot wegfrommelen via zijpaadjes. Beide methodes hebben hun sporen nagelaten in het eindresultaat.
Maakt het wel een typische ‘Sjaan-Sjaal’!

Royaal kun je hem noemen. Breed over de schouders valt hij makkelijk tot de knie. Omdat hij ook een beetje pluist adviseert H een lauwwarm sopje. Zorgvuldig kies ik een Sjaan-Sjaal-vriendelijk wasprogramma met een scheutje fijnwas.
Mijn verwachting hooggespannen, haal ik mijn breiwerk uit de wasmachine. Hij lijkt iets minder pluizig, maar de samenhang is er niet op vooruit gegaan.
Eerst maar drogen op het houten wasrek. Met aandacht vouw ik hem over de latten; het gewicht gelijk verdelend. Een mager zonnetje en lichte bries doen hun werk.

Even later hoor ik meerdere kauwtjes vrolijk kwetteren. Ze nestelen in de schoorstenen van de buren en slepen af en aan met takken met ander nestelmateriaal.
Kijk naar buiten en zie een overijverig mannenkauwtje op mijn sjaal zitten, druk hakkend in mijn huisvlijt!!

Storm luid brullend en zwaaiend naar buiten: “Hoe dúrf je!!”
Grijnzend vliegt hij op; z’n snavel gevuld met pluizen verschillend blauw… Klotekauw!
Naast bobbelige kanten, zitten er nu kauwgaten in m’n sjaal. Gelukkig zijn de draden niet helemaal door en met wat trek- en wrijfwerk weet ik de schade te beperken.

Inmiddels al vele manieren geprobeerd om Sjaal enigszins charmant te dragen, wat de nodige creativiteit vereist in het draperen!
De zwaartekracht laat zich bij elke poging gelden, dus Sjaal wordt langer… en langer
Naast beenwarmers, zijn de mogelijkheden talrijk…

tafelloper op een royale eettafel…

En last, but zeker niet least, als royale hoofdoek annex kek-mondkapje-in-verschillende-tinten-blauw…

Jeanette

Volg en deel deze blog naar hart-en-lust
Via onderstaande links of op faceboook

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Topper? Voor vele doeleinden geschikt.

  2. Mijn bewondering kent geen grenzen???

  3. Geweldig resultaat Jeanette, laat nu de winter maar komen .
    Groeten van Jan en Dinie.

  4. Wat een proces zo met een sjaal……en wat voor een prachtig resultaat toch he? Voor meerdere doeleinden geschikt en heeeeeeel veel geleerd. Lekker warm in de winter en nu maar een heerlijk wuft voorjaarssjaaltje toch??

Geef een reactie

Your email address will not be published.